Veiligheidszorgsysteem

Als werkgever wilt u graag dat uw mensen onder ideale omstandigheden kunnen werken. De veiligheid op uw bedrijf moet in orde zijn, zeker als er op de werkvloer meerdere risicofactoren aanwezig zijn. De overheid heeft het verplicht gesteld dat bedrijven een veiligheidszorgsysteem implementeren, waar regels instaan waar iedereen bij uw bedrijf aan moet voldoen. In dit systeem staan ook eisen aan de omstandigheden op uw bedrijf en een planning voor het controleren van deze omstandigheden. Ook als er nieuwe elementen moeten worden toegevoegd staat dit in het systeem. Er komt nogal wat bij kijken om een goed systeem samen te stellen. Arbode Advisering kan u ondersteunen bij het opstellen en implementeren van veiligheidszorgsystemen. Onze experts hebben veel ervaring op dit gebied en delen deze ervaring graag met u.

Advies van onze experts

Een veiligheidszorgsysteem is belangrijk voor bedrijven die actief zijn in bijvoorbeeld de bouw, onderhoud en sloop. Bij deze branches komen nogal wat risico’s om de hoek kijken, vandaar dat hier goed op papier moet staan waar een bedrijf aan moet voldoen. Dit wordt opgeschreven in een veiligheidszorgsysteem, dat aan een groot aantal regels is gebonden. Het doel van de norm is dat organisaties ondersteund worden bij het uitvoeren van hun arbobeleid en dat ze hiervoor de best mogelijke manier gebruiken. De experts van Arbode weten precies wat voor elementen veiligheidszorgsystemen moeten bevatten en hoe u hier als bedrijf aan kunt voldoen.

Elementen van een goed zorgsysteem

Een goed zorgsysteem moet onder andere de volgende elementen bevatten: naast algemene eisen moet hier het veiligheids- en gezondheidsbeleid van een bedrijf in zijn beschreven. Er moet een planning in staan waarbinnen een systeem geïmplementeerd moet zijn, alsmede informatie over de implementatie en uitvoering. Daarnaast gaat het in het systeem over toetsing en corrigerende maatregelen, indien die nodig zijn. De experts van Arbode Advisering zorgen ervoor dat uw systeem goed doortimmerd is en aan alle eisen voldoet. Neem daarom vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer

Arbode is een toonaangevend onafhankelijk opleiding- en adviesbureau op het gebied van Veiligheid, Kwaliteit en Milieu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang maximaal 1 maal per maand onze nieuwsbrief. Je kan altijd weer afmelden middels een link onderin de nieuwsbrief.

Partners Arbode

Gecertificeerde arbo- en reïntegratiedienstverlening. Landelijke dekking maar een regionale benadering, dus altijd dichtbij.
Bij PoortwachterDirect boekt u snel en eenvoudig interventies op het gebied van Arbo, Verzuim, Re-integratie en Duurzame Inzetbaarheid. Wij maken het u makkelijk om adequate en kwalitatief hoogwaardige interventies in te zetten. Met onze kennis van arbo, verzuim, re-integratie en duurzame inzetbaarheid hebben we een compleet aanbod van interventies samengesteld en de beste leveranciers geselecteerd.

Uitzendbureau Canflex
Uw partner in flexibele maatwerk oplossingen. Of u nu op zoek bent naar een tijdelijke medewerker om een piek in de werkzaamheden op te vangen, u meer en langer flexibiliteit wilt in uw personeelsbestand of dat u uw proces van verloning liever uitbesteed, wij kunnen u ondersteunen met een op maat gemaakt concept.

Canflex biedt ook ondersteuning bij het herplaatsen van medewerkers bijvoorbeeld bij reorganisaties, bedrijfsbeëindiging of spoor 2 trajecten.

RegioHR
Ondersteunt en ontzorgt zowel het MKB als grote organisaties bij het invullen van hun wensen en behoeften binnen het brede vakgebied van Human Resources Management (Personeel & Organisatie).

Werkadviescentrum
Ondersteunt en ontzorgt zowel het MKB als grote organisaties bij het invullen van hun wensen en behoeften binnen het brede vakgebied van Human Resources Management (Personeel & Organisatie).

Lifework
Ondersteunt bedrijven en medewerkers bij gezondheidsmanagement.

Fazerelli
Levert alle medische professionals op het gebied van arbodienstverlening.

Onze toolboxmeetings

Arbode heeft voor u een groot aantal toolboxmeetings gemaakt, die u vrij mag gebruiken.

Kom je er niet uit? Bel ons!

Heeft u vragen dan kunt u via het contactformulier uw vraag stellen of bellen met een van onze binnendienst medewerkers op 0183 – 64 88 64