MVK

€4.999,- exclusief 21% BTW en inclusief boek en examenkosten.

Opleiding MVK

Veiligheid neemt een prominente rol in binnen de bedrijfsvoering en cultuur van bedrijven. Vaak is er niet voldoende kennis in huis om aan alle wettelijke eisen te voldoen en zal er een specialist ingehuurd moeten worden, of zal er iemand opgeleid kunnen worden tot Middelbaar Veiligheidskundige (MVK-er).

Een MVK-er kan als adviseur de directie bijstaan om het veiligheids- en arbobeleid binnen de organisatie vorm te geven.

Het doel van de Hobeon-SKO gecertificeerde opleiding MVK is het verstrekken van kennis en inzicht over veiligheids- en arbo aspecten, alsmede het trainen in het toepassen hiervan. Hierdoor kan de deelnemer deze aspecten vertalen naar maatregelen binnen de organisatie en kan hij / zij de veiligheidstaken coördineren en uitvoeren.

Vooropleiding

Technisch of algemeen MBO-niveau (niveau 4). Ontheffing van deze eis is mogelijk. Hierover gaan we graag met u in gesprek.

Inhoud opleiding

De opleiding wordt in 6 maanden gegeven en is opgebouwd uit 6 modulen. U volgt 1x per week les. Vervolgens wordt een scriptie geschreven, welke wordt toegelicht voor een examencommissie. Elke module omvat een deel zelfstudie en een gezamenlijk cursusdeel. In deze opleiding wordt gewerkt met verschillende didactische werkvormen zoals practica, opdrachten en werkgroepen. Dit biedt gelegenheid tot interactie tussen docent en de cursisten, alsmede de cursisten onderling.

Tijdens de opleiding worden de volgende modules behandeld:

Introductie

 • Elkaar en de opleidingsbegeleider leren kennen, waarna het profiel en werkveld van de Middelbaar Veiligheidskundige zal worden verkend.

Wetgeving, taken en positie van de veiligheidskundige

 • Leren omgaan met die wet- en regelgeving, welke een directe en indirecte invloed hebben op de arbeidsomstandigheden van werknemers.

Veiligheid

 • Leren omgaan met de begrippen Risico- Inventarisatie en –Evaluatie, plan van aanpak, bedrijfshulpverlening en andere relevante werkgebieden.

Arbeidshygiëne

 • De MVK werkt niet alleen in het werkveld arbeidsomstandigheden en daarom gaan we in deze module het werkveld van de Arbeidshygiëne verkennen.

Welzijn, Ergonomie en Organisatie

 • Nadat we de harde werkvelden hebben gehad gaan we kijken naar het zogenaamde softe gebied van de Arbeids- en Organisatie deskundige.

Risicobeheersing

 • In deze module nemen we een kijkje in de verschillende grote branches als de procesindustrie, hout- en metaalbewerking en laboratoria.

Arbo-management

 • Veel bedrijven willen tegenwoordig gecertificeerd worden en in deze module nemen we aan de hand van een ervaren deskundige een kijkje in de keuken van auditeren van managementsystemen.

Scriptie

 • Elke deelnemer sluit de opleiding af met het opstellen van een scriptie over een veiligheidskundig onderwerp naar eigen keuze.

Verdediging scriptie

 • De scriptieverdediging geeft de deelnemer de gelegenheid te laten zien wat hij/zij onderzocht heeft tegenover een commissie en vragen van deze commissie te beantwoorden.

Bij de opleiding worden de volgende cursusmaterialen verstrekt:

 • Praktijkgids Arbeidsveiligheid
 • Diverse uitreikstukken tijdens de opleiding
Prijs

De prijs van €4.999,- is exclusief 21% BTW en inclusief boek en examenkosten.

Wanneer u privé een opleiding betaalt gelden er voor u mogelijk fiscale regelingen om een gedeelte van de opleidingskosten af te trekken. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de Belastingdienst.

Neem contact met mij op over de MVK-opleiding

Kom je er niet uit? Bel ons!

Heeft u vragen dan kunt u via het contactformulier uw vraag stellen of bellen met een van onze binnendienst medewerkers.