Opleiding Asbest-herkenning

Inleiding

Dat asbest een product is dat nog altijd jaarlijks slachtoffers eist weten we allemaal. Asbest is op grote schaal toegepast en we komen het nog dagelijks tegen. Zo lang als je maar weet dat het asbest betreft, is dat ook niet erg. Je kunt er vanaf blijven en als je er wel mee in contact moet komen, kunnen de juiste beheersmaatregelen getroffen worden. Maar daar zit nu juist het knelpunt. Weten we het als we in contact met asbest komen?

Doel

Het doel van de opleiding is het in de praktijk herkennen van verdachte materialen of situaties.

Doelgroep en vooropleiding

De opleiding is voor iedereen die in het werk asbest tegen kan komen.

Duur en inhoud

In deze opleiding van één dagdeel komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Wat is asbest?
  • Wat zijn de gezondheidsrisico’s?
  • Wet- & regelgeving
  • Welke belangrijke eigenschappen heeft asbest?
  • Welke toepassingen zijn er zoal?
  • Praktijk asbestherkenning

De balans tussen theorie en praktische informatie binnen deze opleiding wordt goed ontvangen. Met name de afsluitende praktijkoefening met (veilig verpakt) monstermateriaal geeft deze cursus meerwaarde voor de deelnemers.

Kosten

De kosten in 2023 bedragen € 160,- per persoon.

Bij een in-company opleiding wordt de training op uw locatie georganiseerd. De docent neemt de opleidingsmaterialen zoals lesboeken, presentatiemiddelen en ander studiemateriaal mee. U verzorgt de lesruimte en de catering.
Bij een open inschrijving organiseert Arbode de opleiding op een eigen locatie en kunt u medewerkers hiervoor inschrijven via onderstaand overzicht.

Informatie aanvragen over Asbest-herkenning

Informatie aanvragen

Kom je er niet uit? Bel ons!

Heeft u vragen dan kunt u via het contactformulier uw vraag stellen of bellen met een van onze binnendienst medewerkers.