Over ons

Arbode is in 1994 opgericht als opleidings- en adviesbedrijf op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieu. Vooral de vraag naar VCA- en BHV-trainingen eind jaren 90 heeft een enorme groei teweeggebracht. Begin 2000 is er een detacheringsafdeling toegevoegd. In 2005 is de consultancy afdeling van een grote arbodienst aangekocht. De gewijzigde omstandigheden die zijn ontstaan tijdens de kredietcrisis, waren een goed moment om de visie van de organisatie te herzien en Arbode te herprofileren.

In 2016 is begonnen met het organisatorisch samenvoegen van de entiteiten Arbode en Arbode Consultancy, wat in 2017 heeft geleid tot het uitwerken van een gezamenlijke identiteit. 11 april 2018 is de nieuwe identiteit van Arbode gepresenteerd. In 2021 is de advies- en opleidingstak en daarmee ook de naam Arbode, verkocht aan Alpina Group. Tegenwoordig werken de advies- en opleidingstak en de detacheringstak als aparte organisaties. Als professionals in preventie onderscheiden wij ons van de vele aanbieders in de markt en zetten we de nieuwe standaard in opleidingen, advisering en detachering neer op het gebied van arbeidsomstandigheden en kwaliteit.

Kom je er niet uit? Bel ons!

Heeft u vragen dan kunt u via het contactformulier uw vraag stellen of bellen met een van onze binnendienst medewerkers.