Verreiker basisopleiding en herhaling

   Inleiding
   Verreikers zijn bedoeld om lasten geleidt te verplaatsen. Hierbij wordt een vorkenbord gebruikt met daaraan gekoppeld twee vorken om de last te heffen. Verreikers kunnen ook voor andere toepassingen gebruikt worden door het af- en aankoppelen van hulpstukken. Hierdoor wordt de functie van de machine gewijzigd.

   Doelgroep
   Omdat het werken met een verreiker als risicovol werk wordt gezien en bovendien valt onder het werkveld verticaal transport zijn er wetten en regelgeving en voorgeschreven trainingen. Een certificaat ‘veilig werken met de verreiker’ is bij wet verplicht om aan de slag te gaan met deze machine. De cursus ‘veilig werken met de verreiker’ van ARBO centrum voldoet aan de voorgeschreven wet- en regelgeving. De cursist zal na het behalen van het certificaat vakbekwaam zijn en volgens alle eisen die de Arbo-wet stelt adequaat en veilig aan de slag kunnen met de machine.

   Het Diploma Verreiker basis is het bewijs dat een medewerker beschikt over alle theoretische en praktische kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken met de machine. Hierdoor voldoet u als werkgever aan de eisen die de Arbo-wet aan u stelt.

   Tijdens het theoriegedeelte worden richtlijnen, wet en regelgeving omtrent het veilig werken met de verreiker doorgenomen. Ook wordt er aandacht besteedt aan het dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhouden van de machine. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen. De cursus wordt vervolgd met het praktijkgedeelte.

   Tijdens het praktijkgedeelte worden de vaardigheden onder begeleiding van onze deskundige instructeurs geoefend. Er wordt goed ingespeeld op situaties uit de praktijk, de cursisten kunnen zelf praktijksituaties aandragen, zo zullen cursisten goed voorbereid zijn op het echte werk. Ook het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen.

   Je leert tijdens de opleiding veilig, verantwoord en adequaat te werken met de verreiker, alle voorschriften te volgen en dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhoud aan de machine uit te voeren.

   Offerteaanvraag in-company materieeltraining

   Offerte aanvragen

   Kom je er niet uit? Bel ons!

   Heeft u vragen dan kunt u via het contactformulier uw vraag stellen of bellen met een van onze binnendienst medewerkers.