Hoogwerker basisopleiding en herhaling

   Inleiding
   Iedereen die op hoogte werkt met een hoogwerker is verplicht om in het bezit van een geldig certificaat te zijn. Een medewerker met een verlopen hoogwerker certificaat is namelijk niet verzekerd.
   De hoogwerker basiscursus is een eendaagse cursus, waar zowel theorie als praktijk behandeld wordt. Als de cursus met goed gevolg is afgerond, ontvangt de cursist een hoogwerker bewijs van deelname. Het hoogwerker bewijs van deelname is geldig voor de categorieën 1a, 1b, 3a en 3b en is vijf jaar geldig.

   Doelgroep
   Basis cursus
   De hoogwerker basiscursus is bedoeld voor iedereen die veilig moet gaan werken op hoogte met een hoogwerker. De Hoogwerker basiscursus is een eendaagse cursus die zowel theorie als praktijk bevat. Wanneer de cursus met goed gevolg is afgerond, ontvangt de cursist een hoogwerker certificaat. Het hoogwerker certificaat is geldig voor de categorieën 1a, 1b, 3a en 3b.
   De hoogwerker cursus duurt één dag en bestaat uit 2 dagdelen. In de ochtend theorie en in de middag praktijk.

   Herhalingscursus
   Nadat je het hoogwerker certificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus hoogwerker te volgen om je certificaat te behouden. Een medewerker met een verlopen hoogwerker certificaat is namelijk niet verzekerd.
   Tijdens onze hoogwerker opleiding wordt de huidige kennis opgefrist. Wij zorgen dat je bewust blijft van de gevaren die het werken met en het besturen van een hoogwerker met zich mee kan brengen.
   De herhalingscursus begint met een theoriegedeelte, waarna je direct een theorie-examen aflegt. Het tweede deel van de cursusdag bestaat uit een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig werken met een hoogwerker nog beheerst. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Wanneer je beide examens succesvol afrondt, ontvang je een nieuw hoogwerker certificaat in de vorm van een (digitaal) pasje. Dit certificaat is opnieuw vijf jaar geldig.

   Het is essentieel om tijdig de Hoogwerker herhalingscursus te volgen, anders verloopt de verzekering.
   Tijdens de Hoogwerker herhalingscursus wordt de huidige kennis opgefrist en blijf je bewust van de gevaren die het werken met en het besturen van een hoogwerker met zich mee kan brengen. Het Hoogwerker herhaling bewijs van deelname is eveneens vijf jaar geldig.

   Offerteaanvraag in-company materieeltraining

   Offerte aanvragen

   Kom je er niet uit? Bel ons!

   Heeft u vragen dan kunt u via het contactformulier uw vraag stellen of bellen met een van onze binnendienst medewerkers.

   Direct aanmelden voor de heftruck cursus